Iti place ceea ce faci ?

Va aduceti aminte ca am scris in ultima postare sa aveti bucurie in ceea ce faceti si sa faceti ceea ce va aduce bucurie.

Acum as dori sa discutam despre cum stim daca un business este in sincron cu fiecare dintre noi in cazul in care  vrem  sa ne apucam de o afacere, de o noua afacere sau chiar sa continuam ceea ce facem.

Cum stim daca o idee de afacere merita efortul nostru pentru a o urmari ?

Adevarul este ca nu stim intotdeauna de la inceput daca suntem pasionati de afacerea pe care vrem s-o pornim.

Sa fii antreprenor nu inseamna neaparat sa faci rapid niste bani.Sa fii antreprenor inseamna sa descoperi ceea ce chiar este in tandem cu tine , ceva ce te pasioneaza, ceva ce te trage dupa el. Inseamna sa gasesti o activitate care te face sa umpli un loc in sufletul tau si in necesitatile tale.

Sigur, toti ne dorim sa fim buni intr-o pleiada intreaga de activitati , meserii etc. Nu putem fi buni in toate asa ca trebuie sa ne restrangem …

Cred ca avem potential in a deveni maestri in ceea ce rezoneaza cu noi ( poate fi pentru totdeauna sau doar pentru o perioada de timp ) . Cand acest lucru , aceasta idee ne impinge din spate sau ne trage dupa el ( ea ) si mai si umple o parte din piata inseamna ca meritam sa ne concentram pe ea si s-o stapanim creand un business.

Ce se intampla daca inca nu am gasit o idee de afacere? Este o problema comuna cu care ne confruntam. Daca ceea ce ne place nu suntem siguri ca merita s-o transformam in business. Sau daca avem o idee buna de afacere dar nu suntem siguri ca merita s-o urmam pentru ca poate nu ne pasioneaza ?

Putem de exemplu sa luam CV-ul nostru ( cred ca mai toti avem asa ceva si daca nu , ne folosim memoria ) si vom vedea la ce suntem buni si ce stim sa facem . Aici insa, in CV, se amesteca  ceea ce putem si suntem capabili sa facem si ceea ce ne place. Deci nu e garantat ca CV-ul ne va da un raspuns. In CV-ul meu scrie de exemplu ca am facut si niste cursuri financiare dar recunosc ca n-am facut o pasiune din asta . Ma ajuta insa mult in munca mea.

Deci de multe ori ne ia ceva timp si cautari pentru a ne da seama ce este in sincron, ce rezoneaza cu fiecare dintre noi.

In mai multe carti citite , mai multi autori au cazut de acord ca putem avea trei intrebari pentru a ne identifica :

  • Ce nu-mi place ? ( Proces de eliminare )
  • Ce imi place cel mai mult sa fac ? ( Ce ma face fericit )
  • Care sunt activitatile pe care le-am practicat cel mai mult ? ( Unde am experienta cea mai larga )

Cred ca aceste intrebari ni le putem pune fiecare si sa gasim o intersectie si avand domeniul de intersectie  sa vedem daca putem sa-l transformam in business. Cel mai bun lucru este apoi sa discutam cu altii ( din familie, dintre prieteni etc ) sa vedem care este parerea lor.

Eu personal am reusit sa-mi gasesc intersectia dupa ce am plecat de la firma unde am lucrat dar marturisesc ca mi-a luat un timp destul de lung.

Concluzionand: Ca si antreprenor nu poti sa fi bun la toate. Iti ia timp sa-ti dai seama ce te pasioneaza si este in sincron cu tine, sa-ti dai seama cum sa transformi acea activitate in business si sa vezi daca afacerea si umple un gol pe piata .

Si mai este un lucru ( desi l-am lasat la urma nu inseamna ca e cel mai putin important ) . Daca te trezesti dimineata si esti incantat de ceea ce vei face pentru business-ul tau in acea zi iar seara, inainte de culcare, te vei gandi cum sa-ti mai dezvolti acea activitate inseamna ca merita s-o urmezi.

Sa te provoci pe tine este sa-ti alegi o tinta

Octavian

www.erdei.ro

P.S. Poza alaturata postarii pe site arata unul dintre lucrurile care imi plac mie :))))

One Response

  1. RC
    RC at · · Reply

    Introspectie ! Asta e ESENTIALA !

Leave a Reply